Благотворителни профилактични прегледи на опорно-двигателната система за учениците от СУ „Христо Ботев“ село Ветрино

На 10.03.2023 година в СУ „Христо Ботев“ село Ветрино се проведоха безвъзмездни профилактични прегледи от специалистите на „ВИП ПЛЮС МЕДИКОТЕХНИЧЕСКА ЛАБОРАТОРИЯ“ – ЕООД за учениците от всички възрасти, свързани с проблеми на опорно-двигателната система. В последните години се наблюдава тенденция за все по-чести проблеми свързани с гръбначни изкривявания и плоскостъпие, за което специалистите обърнаха специално внимание. Превенцията и профилактиката са най-добър другар за справянето с тези нарушения още в „зародиш“! Диагностиката бе извършена с използването на най-съвременни технологии и апаратури. Прегледите се осъществиха от доктор Ели Иванова – специалист детска ортопедия и травматология и нейният екип от град Варна - Христо Павлов, Катя Кунева, Красимира Гунчева и Илияна Атанасова.
Бяха прегледани 43 деца. Родителите останаха доволни и благодарни. Най-честите проблеми, които бяха установени са – скъсяване на ахилесовите сухожилия, плоскостъпие и сколиоза /гръбначни изкривявания/. Тези проблеми не трябва да се пренебрегват, защото задълбочаването им може да попречи на пълноценния живот на децата, а усложненията им стават социално значими. Благодарение на навременната диагностика родителите бяха консултирани за възможностите за справяне с установените нарушения. Вниманието на всички бе насаочено към по-голяма физическа активност, балансирано хранене, спорт от ранна детска възраст.
Благодарение на организацията от страна на г-жа Пенка Благоева – психолог в СУ „Христо Ботев“ и г-н Христо Павлов – ортопедичен техник, кампанията бе усъществена успешно.
Искаме да искажем нашите най-сърдечни благодарности и възхищение към специалистите от „Вип плюс Медикотехническа лаборатория“ – ЕООД, за всеотдайността и прегледаните деца! Вие сте добрият пример!

ВСИЧКИ СТАТИИ