ще се опитаме да кажем няколко думи
за нас
макар, че най-важното е какво казват нашите пациенти

Фирма „ВИП ПЛЮС МЕДИКОТЕХНИЧЕСКА ЛАБОРАТОРИЯ" - ЕООД е създадена през 1992 г. в гр. София, България. Тя се занимава с изработването на индивидуални протези за горни и долни крайници. Вип плюс МТЛ е първата фирма в България внедрила модулното протезиране. Това прави фирмата лидер на пазара на ортопедични технологии повече от 26 години и е синоним на иновации и успех. През всички тези 26г., фирмата непрекъснато подобрява качеството си, чрез внедряване на най-новите технологии от световния пазар.
В последните години във ВИП ПЛЮС МТЛ въведохме нови технологии в производството на протези и ортези, като сканиране на тялото, крайниците и тяхната компютърна обработка с последващо изработване на модели. Като сме единствените, предоставящи тази технология в България.
Фирмата е сертифицирана по ИСО 13485 за производство и търговия с медицински изделия и е регистрирана в Агенцията за хора с увреждания като производител на медицински изделия.
- Протези за горни и долни крайници, включително МИО протези
- Ортези за горни и долни крайници- AFO; DAFO; KAFO; HKFO
- Корсети за гръбначни изкривявания ( сколиоза, кифоза, вродени деформации на гръбначния стълб, ДЦП-чрез сканиране- 3D и 4D)
- Индивидуални ортопедични стелки (чрез сканиране на ходилата- 2D и 3D)
- Ортопедични обувки
За всички тези години, развитието на фирмата е покрило с лабораториите си, едни от най-големите градове на страната- София, Стара Загора и Варна. Като разпологаме и с приемни кабинети в Бургас и Пловдив.
ВИП ПЛЮС предлага не само протезиране, подобряващо възможностите за по-добър живот, но и гарантираме непрекъснат контрол върху процеса на реинтеграция на ползващия протеза или ортеза. Насочено търсим, усвояваме и развиваме новостите като ежегодно служителите преминават курсове за специализация в европейски центрове за протезиране.
Ние предлагаме комплексна услуга от медицински консултации.
В последните години „ВИП плюс МТЛ“ въвежда нови технологии в производството на протези и ортези, като сканиране на тялото, крайниците и рентгеновите снимки, и тяхната компютърна обработка с последващо изработване на 3D модели от твърд полиуретан с три и четириоперационна фреза, ламинации с флексибилни материали, електронни тестови гилзи, изпълнени с дълбоко вакумиране.
Фирмата изработва също така и ортезни средства- AFO; DAFO; KAFO; HKFO, индивидуални коригиращи корсети, индивидуални ортопедични стелки. Предлагаме детски ортези за вродени луксации на тазобедрената става, ортопедични обувки, стелки за профилактика на диабетно стъпало, протезни и протективни чорапи за протези, спортна ортотика и широк спектър от други ортопедични артикули, индивидуална силиконова ортотика, индивидуални силиконови козметични протези.

цифрите говорят по-добре от всички рекламни девизи

6 града

1293 пациента

460m2 клинично пространство

48 служителя

ill-gears

сътрудничим с най-добрите компании, така че да доставим на нашите пациенти висококачествени и надеждни решения

всяка протеза, ортеза, корсет или стелка е съобразена с физиологията и начина на живот на всеки пациент

ако не сте сигурни къде точно попада вашия случай, свържете се с нас и разберете към кого трябва да се обърнете

или се обърнете към нашите клиники

София

+359 887 925 725

Пловдив

+359 887 111 169

Варна

+359 884 708 552

Стара Загора

+359 887 111 175

Бургас

+359 888 564 384

Кърджали

+359 878 551 077

Благоевград

+359 877 030 851