Контакт с нас

Телефони
+ 359 (2) 8565038
+ 359 887 925 725
+ 359 879 888 466

Електронна поща
info@vipplus-mtl.com
sales@vipplus-mtl.com

‹ Обратно

Видове корсети

Видове корсети

Разнообразието на модели и дизайн на коригиращите корсети е богата палитра разработвана и усъвършенствана в десетилетията на развитие на този вид неоперативно лечение.
Корсетите са създадени да коригират както сегменти , така и целия гръбначния стълб.

 

 

Бостън тип корсет обхваща от L5 S1- Th 12 от хълбоците до под ребрата / лумбален отдел/ и е най-често употребяваният корсет от този вид.

Станиара тип корсет обхваща L5 S1 - Th 10 е най- разпространеният вид на коригиращ корсет. В него е заложена основната теория за точкова корекция на S образни криви и често се прибягва към него като първи избор на ортопеда и ортопедичният техник.

Шано-Бостън-Висбаден тип корсет обхваща L5 S1 - Th 6. Това е корсетът, който включва в себе си комбинация от принципи за построяване на корсет, както от Бостън така и от Станиара. Използва се при S образни кривини . Изработката му изисква изключителна прецизност . При този модел е важно мястото на поставяне на закопчаването и посоката му.Освобождава се максимално раменният пояс.

Милуоки тип корсет обхваща цялостно гръбнакът и се използва, когато е нужна екстремна екстензия. Към този модел на корсет се прибягва най - често, когато деформитетът на гръбнака обхваща както шийния, така и горната част на гръдния отдел на пациента . Тук се залага на тракцията на гръбначния стълб и позиционирането на главата чрез подбрадника.

Чарлстон хиперкоригиращ корсет използващ се при пластични кривини . При този тип корсет тялото се поставя в хиперкоригирана позиция и това го прави възможен за носене само през нощта.