Контакт с нас

Телефони
+ 359 (2) 8565038
+ 359 887 925 725
+ 359 879 888 466

Електронна поща
info@vipplus-mtl.com
sales@vipplus-mtl.com

‹ Обратно

Грижи при пациенти с диабет

Ампутация и диабет: Как да защитим краката си ?

Добър контрол на диабета и редовни грижи за предотвратяване на тежки рани на крайника, които са трудни за лечение. Усложненията, включват увреждане на нервите и лоша циркулация на кръвта. Тези проблеми правят крайниците уязвими към кожни рани (язви), които могат да се влошат бързо и са трудни за лечение.
Правилното при диабета е внимателните грижи за крайника. Това може да предотврати проблеми. Когате има ранева повърхност, най-важно е да получите бърза и ефекватна помощ.
Най-добрата стратегия за предотвратяване на усложнения на диабета, е правилното контролиране на диабета със здравословна диета, редовни физически упражнения, контрол на кръвната захар и спазването на предписания режим за лекарства. Изработката на индивидуалната гилза и последващата изолация за намаляване на триенето и избягване на компресията и последващото нараняване на меките тъкани е изключително важно.
Изборът на компетентен ортопедичен техник в комбинация с медицинска консултация е преимуществото на ВИП плюс медикотехическа лаборатория.
Ние имаме на разположение компетентни и високоспециализирани лекари-ортопеди и ортопедични техници, с помоща на които ще се изработи протеза, покриваща както всички Ваши, така и медицинските изисквания.
Широката гама от силиконови приемни гилзи и изолации в комбинация с индивидуално моделираната Ви приемна гилза чрез най-иновативната система за сканиране и компютърно моделиране на модели ще покрие изискванията на всеки един от вас.

Ежедневни грижи за чукана :

Проверявайте краката си минимум веднъж дневно за : мехури , протърквания, пукнатини, зачервяване, чувствителност или подуване на кожата.
Измивайте с хладка вода веднъж дневно.
Подсушете внимателно.
Поръсете талк, за да пази кожата суха.
Използвайте овлажняващ крем или лосион за върховите части, за да поддържате кожата мека.
Не премахвайте мазолите или други лезии от кожата, за да се избегне нараняване на епидермиса.
Обърнете се към вашия лекар за отстраняване на която и да е от тези лезии.
Носете чисти, сухи протезни чорапи.
Носете чорапи, изработени от памук и специални акрилни влакна, но не найлон.
Избягвайте протезни чорапи със стегнати еластични бандажи, както и стегнати приемни гилзи. Те затрудняват кръвообращението. Дебелите обемисти чорапи , често се набират и водят до раздразняване на кожата ви.
Тези проблеми с кръвообращението може да доведат до по-тежки рани и недобро заздравяване. Свържете се с Вашия лекар и ортопедичен техник, ако имате възпаление.