Контакт с нас

Телефони
+ 359 (2) 8565038
+ 359 887 925 725
+ 359 879 888 466

Електронна поща
info@vipplus-mtl.com
sales@vipplus-mtl.com

‹ Обратно

Грижи за чукана

Чуканът трябва да се измива ежедневно с хладка вода и сапун, след което да се намазва с тънък слой предпазващ крем, за да се избегне раздразнения и инфекции.
Вътрешната повърхност на приемната гилза също трябва да се поддържа чиста чрез ежедневно измиван с топла вода и мек сапун или с помощта на специализирани медицински неагресивни децинфектанти. Употребата на почистващи препарати трябва да се избягва. След почистване гилзата, тя се оставя да изсъхне, забърсва се, за да се почисти от остатъците от дезинфектанта, след което може да бъде използвана. Протезните чорапи трябва да се поставят внимателно, за да се избегнат бръчки и трябва ежедневно да се подменят с нови. При намаляване на размера на чукана трябва да бъдат добавени един, два или повече протезни чорапи. Ако пациентът има проблеми при получаването на комфорт чрез комбинация от протезни чорапи, той трябва незабавно да се консултира със своя ортопедичен техник.


 

 

 

 

 

 

 

 

Чести корекции са необходими през първата година. Когато пациентът не се чувстват комфортно в покой или ходене с протезата. Най-често проблемите настъпват след първата рязка промяна в обема на чукана. Тези проблеми трябва да бъдат отстранени в най-кратки срокове, за да не си нарани чукана. Ако дискомфортът не преминава, протезата трябва да бъде преработена изцяло.